Project

POST ROTTERDAM

POST Rotterdam

Rijksmonument
In het hart van Rotterdam staat het oude postkantoor. Eén van de drie grote gebouwen op de Coolsingel die de bombardementen van de tweede wereldoorlog hebben overleefd. Een imposant rijksmonument dat bijna 100 jaar oud is. 

In opdracht van OMNAM Investment Group realiseert de aannemerscombinatie BESIX en Rizzani de Eccher, onder de gezamenlijke naam The Post Bouw, het nieuwe icoon in het hart van Rotterdam. 

Hotel 
Het monument wordt verbouwd tot een 5-sterren Kimpton hotel. Het hotel krijgt 238 luxe kamers, een restaurant, bar, verschillende vergaderruimten en een  fitnesscentrum. De ingang van het hotel komt aan de Stadhuisstraat, bij de voormalige personeelsentree.

Woningen
De woontoren krijgt totaal 305 appartementen. Waarvan 102 koopappartementen op de 23e tot 43e verdieping. Daarnaast komen er ook 203 vrije sector huurwoningen die zich in de woontoren op de 5e t/m de 22e verdienping bevinden. De huurwoningen worden verhuurd door vastgoedbedrijf Amvest.

Op de bovenste twee verdiepingen (42e en 43e verdieping) worden penthouses gerealiseerd met plafonds van ca. 3.75m hoog en met woonoppervlakken van ca. 117 tot 234 m2 en terrassen van ca. 16 tot 65 m2

Spindler, dé Totaalinstallateur uit Rotterdam, heeft van een aannemerscombinatie de opdracht verkregen voor de technische installaties; van ontwerp tot en met realisatie van de woningen.

In 2023 heeft Sign Security Systems van Spindler de opdracht verkregen voor het ontwerpen, leveren, installeren en inbedrijfstellen van deze sprinklerinstallatie van de woontoren en de  parkeergarage in de kelder.

In samenspraak met Spindler heeft Sign Security Systems haar eigen cup door ontwikkeld, die zeer kostenefficiënt en geen milieu belasting geeft (geen afval).

De verdiepingsvloeren worden gestort in het werk, waarin de sprinklercups en de instort sprinklerleidingen door Sign Security Systems op de juiste plaats worden aangebracht en mee ingestort in de vloer. Hierdoor is enkel de sprinkler zichtbaar in de onderliggende verdiepingen, alle andere installatiedelen niet.

De realisatie is inmiddels gestart en de oplevering van de woningen zullen in vanaf eind 2025 gaan plaatsvinden.