Blusgas

Projecten

Blusgas

In het algemeen verwijst “blusgas” naar een gas dat wordt gebruikt om branden te blussen. Dit kan verschillende soorten gassen omvatten die brandbare stoffen verdunnen, zuurstof wegnemen of chemische reacties remmen om het vuur te doven.

Een veel voorkomend voorbeeld van blusgas is koolstofdioxide (CO2). Koolstofdioxide wordt vaak gebruikt om branden te blussen in elektrische apparatuur, serverruimtes en andere omgevingen waar water of andere blusmiddelen niet geschikt zijn vanwege het risico op elektrische schokken of materiële schade.

Er zijn ook andere soorten blusgassen, zoals stikstof en argon, die worden gebruikt in brandblussystemen om zuurstofniveaus te verlagen en zo het vuur te doven.

Voor een van onze klanten, farmaceutisch productie bedrijf, is in een tweetal E&I ruimtes door Sign Security Systems BV een inert blusgas systeem ontworpen, geleverd, geïnstalleerd, in bedrijf gesteld en voorzien van een inspectie certificaat !

Daar het twee grotere ruimtes betreft is er door Sign Security Systems BV geadviseerd om een centrale blusgas cilinderbatterij op te stellen, welke uit kan stromen in 1 van de 2 ruimtes. Hierbij wordt afhankelijk van waar de brandmelding is geconstateerd, het juiste aantal cilinders en de juiste gestuurde afsluiter van de betreffende ruimte geopend.

Hiermee werd een kosten en opslag ruimte besparing bereikt.

De opdrachtgever was zeer tevreden en inmiddels zijn wij gestart met realisatie van meerdere blusgas systemen op de diverse productie locaties van deze klant.

Voor een van onze klanten, een toonaangevend elektrotechnisch installatie bedrijf in de regio Rotterdam, is in een aantal containerkranen van een terminal op de Maasvlakte in de E&I ruimtes, door Sign Security Systems BV meerdere Inert blusgas systemen ontworpen, geleverd, geïnstalleerd, in bedrijf gesteld en voorzien van een inspectie certificaat!

Hierbij is rekening gehouden met het feit dat de containerkranen onderhevig zijn aan beweging en trillingen tijdens bedrijf. Mooie uitdaging op 40 meter hoogte!

Voor een van onze klanten, een toonaangevend landelijk opererend installatie bedrijf, is in een aantal E&I ruimtes in een belangrijk infrastructuur (weg en water) object, door Sign Security Systems BV meerdere Inert blusgas systemen ontworpen, geleverd, geïnstalleerd, in bedrijf gesteld en voorzien van een inspectie certificaat!

Daar het kleinere ruimtes betreft is er door Sign Security Systems BV geadviseerd om per ruimte een blusgas cilinder c.q. blusgas cilinderbatterij op te stellen.

Voor een van onze klanten, een toonaangevend landelijk opererend installatie bedrijf, is in een aantal E&I ruimtes in een Maritiem object, door Sign Security Systems BV meerdere chemische blusgas systemen ontworpen, geleverd, geïnstalleerd, in bedrijf gesteld.

Daar het kleinere ruimtes betreft is er door Sign Security Systems BV geadviseerd om per ruimte een blusgas cilinder c.q. blusgas cilinderbatterij op te stellen, waarbij deze wel per verdieping centraal zijn opgesteld.

Van een van onze klanten hebben wij in 2022 haar portfolio van blusgas systemen overgenomen.

Hierbij is voor een nieuw gerealiseerd infrastructuur (tunnel) object een tiental E&I ruimtes voorzien van een chemische blusgas systeem, waarbij Sign Security Systems BV is gevraagd dit project in bedrijf te stellen en af te ronden. Inmiddels zijn deze chemische blusgas systemen daar waar nodig aangepast en in bedrijf gesteld en voorzien van een inspectie certificaat !

Voor een van onze klanten, een toonaangevend installatie bedrijf, is in een E&I ruimte van een bedrijf wat handelt in bloemen en planten, door Sign Security Systems BV een chemisch blusgas systemen ontworpen, geleverd, geïnstalleerd, in bedrijf gesteld en voorzien van een inspectie certificaat !

Het betreft hier een compact oplossing, waarbij alle centrale componenten in een kast zijn samengebouwd.

Bij realisatie bleek dat men het “verlaagde plafond” niet goed dicht kreeg, en heeft Sign Security Systems BV een alternatieve oplossing aangedragen en gerealiseerd.

Voor een van onze klanten, een gerenomeerd brandbeveiliging bedrijf, is in een robot ruimte van een bedrijf wat handelt in smaak en geurstoffen, is door Sign Security Systems BV een inert blusgas systeem ontworpen, geleverd, geïnstalleerd, in bedrijf gesteld en voorzien van een inspectie certificaat !

Voor een Spaanse opdrachtgever, een ICT bedrijf, is in een E&I ruimte van een voedsel productiebedrijf, door Sign Security Systems BV een chemisch blusgas systemen ontworpen, geleverd, geïnstalleerd, in bedrijf gesteld.

Het betreft hier een compact oplossing, waarbij alle centrale componenten in een kast zijn samengebouwd.