Project

Oranje Nassaulaan 21

Oranje Nassaulaan 21

WJ Projects realiseert een onderkelderd appartementencomplex met zes kingsize appartementen van 200 tot 250m2 op één van de meest bijzondere plekken van Amsterdam: aan het Vondelpark.

Bij dit project is WJ Projects  vanaf de vergunningsaanvraag betrokken als Bouwteam-lid. In een vroeg stadium heeft WJ Projects contact opgenomen met Sign Security Systems , daar zij goede ervaring hadden opgedaan in een eerder gezamenlijk project. Sign Security Systems  is gevraagd om mee te denken over de mogelijke alternatieve invulling van de vluchtveiligheid zoals opgenomen in het bouwbesluit.

Er is in 2020 een vooronderzoek gedaan naar de mogelijke opties (bouwkundig en installatietechnisch) en geadviseerd om het appartementengebouw te voorzien van een sprinklerinstallatie conform de NEN2077. Dit is vastgelegd in een Uitgangspuntendocument welke ter beoordeling is voorgelegd aan het bevoegd gezag als onderdeel van de vergunningsaanvraag.

In 2021 zal Sign Security Systems voor WJ Projects de sprinklerinstallatie ontwerpen, leveren, installeren en inbedrijfstellen. Tijdens het ontwerp van de sprinklerinstallatie zal er rekening gehouden worden met  de indeling en het lijnenspel in de appartementen; deze hebben geen standaard vormen en indeling.

De verdiepingsvloeren worden gestort in het werk, waarin de sprinklercups en de instort sprinklerleidingen door Sign Security Systems ter plekke worden aangebracht. Onder het betondek zal een verlaagd plafond worden aangebracht, waardoor het mogelijk wordt om “verborgen” (concealed) sprinklers toe te passen. Hierdoor is enkel het afdekplaatje van de sprinkler zichtbaar in de appartementen en alle andere installatiedelen niet.

De bouw is in december 2020 gestart, en WJ Projects verzorgt desgewenst voor de nieuwe kopers een geheel afbouwpakket, inclusief mogelijke aanpassingen aan de sprinklerinstallatie t.g.v. de indeling of interieurwijzigingen.