Project

BRIGHT

Bright

Midden in de stadsdriehoek, op steenworpafstand van de nieuwe Markthal en treinstation Blaak, ontwikkelt en bouwt Stebru een nieuwe landmark voor Rotterdam. Studenten en starters die in het kloppend hart van Rotterdam willen wonen, huren een woning in “OurDomain” Rotterdam Blaak.

Begin 2019 werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van ‘OurDomain Rotterdam Blaak’: een 70 meter hoge woontoren met 612 kamers en appartementen voor studenten en starters. Naast deze eenheden bevat het woonconcept ook een koffie- en loungebar, een fitnessruimte, een bibliotheek en een grote fietsenstalling.  Stebru bouw is verantwoordelijk voor de bouw, Spindler installatietechniek voor alle installaties.

In een vroeg stadium heeft Spindler installatietechniek contact opgenomen met Sign Security Systems  om mee te denken over de mogelijkheden  voor het inbouwen van een sprinklerinstallatie.

Er is na zorgvuldig onderzoek door Sign Sec Systems  voorgesteld om een woningsprinklerinstallatie conform de NFPA te realiseren, mede gezien de Amerikaanse afnemer. Daarnaast geeft deze normering de meeste vrijheden t.a.v. inventaris en is kostenefficiënt te realiseren, ook in combinatie met de bouwkundige voorzieningen. 

In 2019 heeft Sign Security Systems van Spindler de opdracht verkregen voor het ontwerpen, leveren, installeren en inbedrijfstellen van deze woningsprinklerinstallatie.

De verdiepingsvloeren worden gerealiseerd middels prefab vloerplaten, waarin de sprinklercups reeds worden aangebracht bij het storten door de fabrikant. In samenspraak met Spindler en de leverancier van de prefab vloerplaten  heeft Sign Security Systems een eigen cup ontwikkeld, die wel 70% goedkoper  is t.o.v. bestaande marktproducten.

 

Na het aanbrengen van de vloerplaten op de bouwlocatie worden de instort sprinklerleidingen tussen de cups aangebracht en mee ingestort in de vloer. Hierdoor is enkel de sprinkler zichtbaar in de onderliggende verdiepingen en zijn alle andere installatiedelen niet zichtbaar.

Begin 2020 is gestart met de aanleg van de sprinklerinstallatie. Het gebouw is eind 2021 opgeleverd en in gebruik genomen, en uiteraard is de sprinklerinstallatie gecertificeerd.

Een impressie