Nieuws

Partners in blusgasoplossingen

Sinds 23 maart 2022 mag Sign Security Systems zich Fire Extinguishing Partner van Siemens noemen. De in Roosendaal gevestigde installateur implementeert het Sinorix NXN-blusgasportfolio bij klanten uit de industrie en utiliteitsbouw.

Sign Security Systems, het bedrijf van René Mol, ontwerpt en implementeert sprinklerinstallaties in utiliteitsgebouwen en industriële omgevingen. Ook met blusgasinstallaties heeft het bedrijf jarenlange ervaring. René Mol werkte in zijn carrière mee aan ruim 500 blusgasprojecten.

Onderscheidend

“Wij installeren blusgasoplossingen in diverse industriële sectoren. Van de petrochemie tot de farmacie en voedingsmiddelenindustrie, tot infrastructuur objecten. Onze medewerkers zijn bekend met de specifieke eisen en uitdagingen in industriële omgevingen en kunnen de veiligheidsrisico’s goed inschatten. Daar zijn wij onderscheidend in. We hebben ook veel ervaring met het toepassen van blusgas in de utiliteitsbouw en infrastructuur. Daarbij leggen we ons toe op de wat uitdagendere projecten; we hebben de meest complexe oplossingen ontworpen. We weten goed waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Veel installateurs leveren een installatie en geen oplossing, maar wij durven ook af te wijken van het bestek omdat we denken dat er een betere oplossing is.”

Nichemarkt

René Mol was al enkele jaren geleden met Siemens in gesprek over een partnership rond blusgassystemen. Ze besloten te wachten tot de eerste opdrachten zich zouden aandienen. Inmiddels is het eerste gezamenlijke project succesvol afgerond. Dit was ook meteen het certificatieproject. René: “Het ontwerpen en installeren van blusgasinstallaties voor speciale utiliteits- en industrieobjecten is een nichemarkt, waarin wij samen met Siemens willen groeien. We zijn nu bezig voor een internationaal farmaceutisch bedrijf met meerdere vestigingen in Nederland. Uitval van systemen is voor deze klant catastrofaal, zowel in financiële zin als vanuit zorgoogpunt. Daarom gaan we diverse schakel- en ICT-ruimtes uitrusten met een blusgasinstallatie.”

Sinorix NXN

Met Sinorix NXN heeft Siemens een volledige blusgaslijn. Alle blusgassen zijn leverbaar: de Inerte blusgassen IG-100, IG-55 en IG-541, maar ook het chemisch blusgas Novec / FK-5112.” René: “Dankzij dit volledige productpakket hebben onze klanten niet te maken met oplossingen van verschillende leveranciers. Het portfolio is professioneel en oogt super strak. We krijgen veel aanvragen uit de markt en kunnen hier goed op inspelen. Met de Sinorix-tools kunnen we snel van een opname tot een prijs komen. Ik heb onlangs met de Sinorix-configuratietool in één dag tijd zes ruimtes uitgewerkt, gecalculeerd en geoffreerd. Opdrachtgevers weten dus heel snel met welke kosten ze rekening moeten houden. Dat is goud waard. Ook de front office van Siemens klopt voor 100%.”

Enthousiasme

Alle ontwerpers en uitvoerders van Sign Security Systems hebben bij Siemens een Sinorix- training gevolgd. Ze zijn nu gecertificeerd om te mogen ontwerpen, installeren en onderhouden. Projectleider Pascal van de Pol: “Het Sinorix NXN-portfolio blinkt uit in gemak. Wij kunnen de blusgasinstallaties gemakkelijk ontwerpen en snel programmeren. Ze zijn gebruiksvriendelijk voor onze klanten. Naast de modulaire variant heeft Siemens een compacte blusgascentrale. Ideaal voor kleine ruimtes.” Als accountmanager bij Siemens is Patrick van den Heuvel aangestoken door het enthousiasme van René, Pascal en hun collega’s. “We hebben wekelijks contact en er komen veel nieuwe aanvragen en projecten bij.”

Samen groeien

Rik Schutte, sales- en teammanager fire & notification bij Siemens, is blij met Sign Security Systems als partner. “Vooral hun ervaring met blussing is een groot voordeel. Ze kunnen onze producten correct en op een verantwoorde manier implementeren. Wij vertrouwen als leverancier volledig op hun expertise.” René: “Het partnership met Siemens maakt ons trots. Samen gaan we er de komende jaren iets moois van maken.”